Punjene paprike na roštilju

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:110 minuta
  • Vrijeme pripreme:20 minuta
  • Vrijeme pečenja:90 minuta
  • Način pečenja:direktni, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 7 zelenih paprika
  • 6 domaćih kobasica
  • 1,2kg mljevenog goveđeg mesa (plećka)
  • 200g naribanog cheddar sira
  • 2 žlice worcestershire umaka
  • 8 žlica paste od rajčice
  • 1 glavica luka
  • 6 žlica krušnih mrvica
  • 2 žlice miješanih začina
  • Mješavina začina
  • 2 žlici papra
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica češnjaka u prahu
  • 1 žlica paprike u prahu
  • 1 žlica sjemenki kopra
  • 1 mljevenog korijandera
  • 2 grubo mljevene crvene paprike

PRIPREMA

Roštilj pripremimo za direktno pečenje na 200°C i na rešetki ispečemo kobasice.

Paprikama odrežemo gornji dio sa stabljikom, odstranimo sjemenke i unutrašnje bijele dijelove paprike, tako da dobijemo glatku šupljinu. Zatim odrežemo i donji dio paprike i uspravno ih postavimo u posudu od lijevanog željeza.

U maloj zdjeli pomiješamo sastojke za začinsku mješavinu. Budući da trebamo samo 2 žlice, ostatak mješavine pohranimo u samozatvarajuću vrećicu. U veću zdjelu stavimo mljevenu govedinu i dodamo sitno sjeckani luk i dvije žlice mješavine začina. Smjesu dobro promiješamo, da se sastojci ravnomjerno rasporede.

Od smjese napravimo 6 većih pljeskavica, debelih 2 cm, stavimo ih na rešetku i na visokoj temperaturi pečemo do stupnja zapečenosti medium-rare - približno 3-5 minuta sa svake strane. Pljeskavice stavimo u veću zdjelu i umiješamo kobasice, koje smo prethodno nasjeckali na male komadiće. Masu mijesimo rukama dok se pljeskavice ne raspadnu.

Zatim dodamo 8 žlica ribanog cheddar sira, worcestershire umak i pola paste od rajčice te smjesu zamijesimo. Kada su svi sastojci izmiješani, dodamo krušne mrvice i drugu polovicu paste od rajčice. Mijesimo masu. Ako je presuha i pri pritisku u dlan se ne zalijepi , dodamo još paste od rajčice.

Paprike napunimo sa smjesom, ali ne previše gusto, jer će se meso raširiti tijekom pečenja. Posudu od lijevanog željeza stavimo na indirektnu zonu pečenja pri temperaturi od 150 °C i sa zatvorenim poklopcem pečemo 45-50 minuta.

Nakon 30 minuta pečenja paprike obložimo s preostalim sirom i krušnim mrvicama. Paprike poslužimo s pečenim ili kuhanim krumpirom.










Dodano!

U košaricu