Ražnjići od dinje

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:21 minuta
  • Vrijeme pripreme:15 minuta
  • Vrijeme pečenja:6 minuta
  • Način pečenja:direktni, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 1 1 srednje velika dinja
  • 60g maslaca
  • 300ml sladoleda od vanilije
  • 120ml meda
  • 1 svježe nasjeckane mente

PRIPREMA

Roštilj pripremimo za izravno pečenje na temperaturi od 180°C.

Ogulimo dinju i uklonimo sjemenke, narežemo je na 2 cm debele kocke koje nabodemo na ražnjiće, a između kocki ostavimo pola centimetra prostora.

U tavi pomiješamo maslac i med i zagrijavamo dok se ne rastopi. Dodamo nasjeckanu mentu i dobiveni umak s kistom namažemo po ražnjićima.

Ražnjiće pečemo na direktnoj vatri 4-6 minuta i okrenemo ih nekoliko puta tijekom pečenja. Poslužimo ih s preostalim umakom i kuglicom sladoleda od vanilije.










Dodano!

U košaricu