- Ukupno:21 minuta
- Vrijeme pripreme:15 minuta
- Vrijeme pečenja:6 minuta
- Način pečenja:direktni, srednja temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 1 1 srednje velika dinja
- 60g maslaca
- 300ml sladoleda od vanilije
- 120ml meda
- 1 svježe nasjeckane mente
PRIPREMA
Roštilj pripremimo za izravno pečenje na temperaturi od 180°C.
Ogulimo dinju i uklonimo sjemenke, narežemo je na 2 cm debele kocke koje nabodemo na ražnjiće, a između kocki ostavimo pola centimetra prostora.
U tavi pomiješamo maslac i med i zagrijavamo dok se ne rastopi. Dodamo nasjeckanu mentu i dobiveni umak s kistom namažemo po ražnjićima.
Ražnjiće pečemo na direktnoj vatri 4-6 minuta i okrenemo ih nekoliko puta tijekom pečenja. Poslužimo ih s preostalim umakom i kuglicom sladoleda od vanilije.