- Ukupno:30minuta
- Vrijeme pripreme:10 minuta
- Vrijeme pečenja:20 minuta
- Način pečenja: indirektno, srednja temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 2 velika slatka krumpira
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice udrobljenog kima
- 1/2 žličice paprike
- ¼ žličice cimeta mljevenog
- ¼ žličice čilija
- 1 jabučnog octa
- 2 maslinovog ulja
PRIPREMA
Oguliti slatki krumpir i izrezati na kriške (cca. 8-10 mm).
Svi sastojci osim krumpira se pomiješaju u plastični spremnik s poklopcem kako bi se začini dobro spojili. Staviti kriške slatkog krumpira i u zatvorenoj posudi polako tresti da mješavina dobro obloži kriške krumpira.
Roštilj pripremimo za dvije zone pečenja. Na direktnoj zoni pečemo kriške 3 min sa svake strane dok ne ostanu tragovi rešetki. Potom selimo na indirektnu zonu i pečemo daljnjih 10-15 min. Krumpir je gotov kada ga lako možemo prepoloviti vilicom. Tijekom pečenja krumpir okrenemo i mažemo viškom začina.