Slatki krumpir na roštilju sa čilijem

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:30minuta
  • Vrijeme pripreme:10 minuta
  • Vrijeme pečenja:20 minuta
  • Način pečenja: indirektno, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 2 velika slatka krumpira
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice udrobljenog kima
  • 1/2 žličice paprike
  • ¼ žličice cimeta mljevenog
  • ¼ žličice čilija
  • 1 jabučnog octa
  • 2 maslinovog ulja

PRIPREMA

Oguliti slatki krumpir i izrezati na kriške (cca. 8-10 mm).

Svi sastojci osim krumpira se pomiješaju u plastični spremnik s poklopcem kako bi se začini dobro spojili. Staviti kriške slatkog krumpira i u zatvorenoj posudi polako tresti da mješavina dobro obloži kriške krumpira.

Roštilj pripremimo za dvije zone pečenja. Na direktnoj zoni pečemo kriške 3 min sa svake strane dok ne ostanu tragovi rešetki. Potom selimo na indirektnu zonu i pečemo daljnjih 10-15 min. Krumpir je gotov kada ga lako možemo prepoloviti vilicom. Tijekom pečenja krumpir okrenemo i mažemo viškom začina.











Dodano!

U košaricu