Tikvice s kozjim sirom i špinatom

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:23 minuta
  • Vrijeme pripreme:15 minuta
  • Vrijeme pečenja:8 minuta
  • Način pečenja: direktno, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 3 srednje tikvice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • gruba sol
  • grubo mljeveni papar
  • 50g mekog kozjeg sira
  • 1 nasjeckanog svježeg peršina
  • 1/2 žlice soka od limuna
  • 450g beby listov špinata
  • 75g svježeg lišća bosiljka

PRIPREMA

Tikvice uzdužno izrezati na pola cm debele kriške ( vanjske kriške s korom bacamo). Mariniramo uljem, posolite i popaprite.

Roštilj se priprema za izravno pečenje na 200 ° C, a tikvice pecite 4 minute sa svake strane dok ne omekšaju i dobe otisak rešetke.

U manjoj zdjeli promiješati kozji sir, nasjeckani peršin i limunov sok, smjesu izgnječiti vilicom.

Pečene tikvice maknuti s roštilja i ostaviti da se ohlade. Dva centimetara od ruba na svaku tikvicu staviti žličicu sira, 3 lista špinata i listić bosiljka te zarolati i poslužiti.











Dodano!

U košaricu