- Ukupno:23 minuta
- Vrijeme pripreme:15 minuta
- Vrijeme pečenja:8 minuta
- Način pečenja: direktno, srednja temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 3 srednje tikvice
- 1 žlica maslinovog ulja
- gruba sol
- grubo mljeveni papar
- 50g mekog kozjeg sira
- 1 nasjeckanog svježeg peršina
- 1/2 žlice soka od limuna
- 450g beby listov špinata
- 75g svježeg lišća bosiljka
PRIPREMA
Tikvice uzdužno izrezati na pola cm debele kriške ( vanjske kriške s korom bacamo). Mariniramo uljem, posolite i popaprite.
Roštilj se priprema za izravno pečenje na 200 ° C, a tikvice pecite 4 minute sa svake strane dok ne omekšaju i dobe otisak rešetke.
U manjoj zdjeli promiješati kozji sir, nasjeckani peršin i limunov sok, smjesu izgnječiti vilicom.
Pečene tikvice maknuti s roštilja i ostaviti da se ohlade. Dva centimetara od ruba na svaku tikvicu staviti žličicu sira, 3 lista špinata i listić bosiljka te zarolati i poslužiti.