GARANCIJA NAJNIŽE CIJENE. → Višenamjenske mješavine začina za utrljavanje
Nejc PEŠEC Podijeli sa prijateljima U ovom članku možete pronaći nekoliko provjerenih mješavina začina za utrljavanje mesa, koje vam mogu koristiti kod pripreme roštilja. Pomiješajte ih u većoj količini, pospremite u veću staklenu dozu i držite u blizini roštilja. Poslužiti će vam kod svake pripreme roštilja.
Magična mješavina za utrljavanje
Upotreba: sve vrste mesa na žaru
Količina: 500 ml
Sastojci: - 60 ml šećera
- 120 ml mljevene paprike
- 60 ml krupne soli
- 2 žlice mljevene gorušice
- 60 ml chilia u prahu
- 60 ml mljevenog kumina
- 2 žlice mljevenog crnog papra
- 60 ml granuliranog češnjaka
- 2 žlice kajenskog papra
Sve sastojke pomiješamo i čuvamo u staklenoj hermetički zatvorenoj posudi do 30 dana.
Mješavina za utrljavanje od smeđeg šećera
Upotreba: svinjetina, govedina, perad
Preporučujemo:
156,90 €
100,00 €
349,90 €
1.599,00 €
599,00 €
649,90 €
Količina: 250 ml
Sastojci: - 120 ml smeđeg šećera
- 60 ml mljevene paprike
- 4 žlice krupne soli
- 3 žlice krupno mljevenog papra
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 2 žličice luka u prahu
- 2 žličice sjemenki celera
- 1 žličica kajenskog papra
Sve sastojke pomiješamo i čuvamo u staklenoj hermetički zatvorenoj posudi do 30 dana.
Espresso mješavina za utrljavanje
Upotreba: govedina, janjetina, patka, divljač
Količina: 180 ml
Sastojci: - • žlice mljevene kave
- 2 žlice mljevene dimljene paprike
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice krupne soli
- 2 žlice mljevenog crnog papra
- 1 žlica mljevenog chilia
- 1 žlica naribane limunove korice
Sve sastojke pomiješamo i čuvamo u staklenoj hermetički zatvorenoj posudi do 7 dana.
Mješavina 14 začina za utrljavanje
Upotreba: govedina, svinjetina, perad, riba
Količina: 400 ml
Sastojci: - • 60 ml smeđeg šećera
- 70 ml soli
- 60 ml paprike
- 1 žlica češnjaka u prahu
- 2 žličice luka u prahu
- 1 žličica suhog celera
- 2 žlice chilia u prahu
- 2 žlice mljevenog crnog papra
- 1 žlica suhe kadulje
- 1 žličica pimenta u prahu
- 1 žličica mljevenog kumina
- ¼ žličice kajenskog papra
- ¼ žličice mljevenog muškatnog oraščića
- prstohvat mljevenih klinčića
Na papir za pečenje rasporedimo šećer kako bi se osušio – inače će mješavina biti ljepljiva. Nakon 2 sata istresemo šećer i sve ostale sastojke u mlinac i miješamo. Čuvamo u hermetički zatvorenoj staklenoj posudi do 30 dana.
Mješavina za utrljavanje od đumbira i kardamoma
Upotreba: svinjetina, divljač, janjetina, patka, perad
Količina: 60 ml
Sastojci: - 1 žlica mljevenog kardamoma
- 1 žlica mljevenog đumbira
- 1 žlica mljevenog pimenta
- 1 žlica krupne soli
- 1 žlica grubo mljevenog crnog papra
Sve sastojke pomiješamo i čuvamo u staklenoj hermetički zatvorenoj posudi do 30 dana.
Za’atar mješavina za utrljavanje
Upotreba: piletina, puretina, školjke, riba
Količina: 60 ml
Sastojci: - 2 žlice prženih sjemenki sezama
- 2 žlica suhih listića timijana
- 2 žlice mljevenog sumaca
- ½ žličice krupne soli
Sve sastojke ručno sameljemo u grubu smjesu i čuvamo u hermetički zatvorenoj staklenoj posudi do 30 dana.
Red River mješavina za utrljavanje
Upotreba: sve vrste mesa
Količina: 480 ml
Sastojci: - 240 ml chilia
- 80 ml dimljene paprike
- 3 žlice mljevenog origana
- 3 žlice mljevenog korijandera
- 3 žlice mljevene gorušice
- 1 žlica mljevenog kumina
- 1 žlica krupne soli
- 1 žlica mljevenog crnog papra
Sve sastojke pomiješamo i čuvamo u staklenoj hermetički zatvorenoj posudi do 30 dana.
Tečaj €/kn: 7,53450