Višenamjenske mješavine začina za utrljavanje

Podijeli sa prijateljima


U ovom članku možete pronaći nekoliko provjerenih mješavina začina za utrljavanje mesa, koje vam mogu koristiti kod pripreme roštilja. Pomiješajte ih u većoj količini, pospremite u veću staklenu dozu i držite u blizini roštilja. Poslužiti će vam kod svake pripreme roštilja.

Magična mješavina za utrljavanje



Upotreba: sve vrste mesa na žaru

Količina: 500 ml

Sastojci:
  • 60 ml šećera
  • 120 ml mljevene paprike
  • 60 ml krupne soli
  • 2 žlice mljevene gorušice
  • 60 ml chilia u prahu
  • 60 ml mljevenog kumina
  • 2 žlice mljevenog crnog papra
  • 60 ml granuliranog češnjaka
  • 2 žlice kajenskog papra

Sve sastojke pomiješamo i čuvamo u staklenoj hermetički zatvorenoj posudi do 30 dana.

Mješavina za utrljavanje od smeđeg šećera



Upotreba: svinjetina, govedina, perad

Količina: 250 ml

Sastojci:
  • 120 ml smeđeg šećera
  • 60 ml mljevene paprike
  • 4 žlice krupne soli
  • 3 žlice krupno mljevenog papra
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • 2 žličice luka u prahu
  • 2 žličice sjemenki celera
  • 1 žličica kajenskog papra

Sve sastojke pomiješamo i čuvamo u staklenoj hermetički zatvorenoj posudi do 30 dana.

Espresso mješavina za utrljavanje



Upotreba: govedina, janjetina, patka, divljač

Količina: 180 ml

Sastojci:
  • • žlice mljevene kave
  • 2 žlice mljevene dimljene paprike
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice krupne soli
  • 2 žlice mljevenog crnog papra
  • 1 žlica mljevenog chilia
  • 1 žlica naribane limunove korice

Sve sastojke pomiješamo i čuvamo u staklenoj hermetički zatvorenoj posudi do 7 dana.

Mješavina 14 začina za utrljavanje



Upotreba: govedina, svinjetina, perad, riba

Količina: 400 ml

Sastojci:
  • • 60 ml smeđeg šećera
  • 70 ml soli
  • 60 ml paprike
  • 1 žlica češnjaka u prahu
  • 2 žličice luka u prahu
  • 1 žličica suhog celera
  • 2 žlice chilia u prahu
  • 2 žlice mljevenog crnog papra
  • 1 žlica suhe kadulje
  • 1 žličica pimenta u prahu
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • ¼ žličice kajenskog papra
  • ¼ žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • prstohvat mljevenih klinčića

Na papir za pečenje rasporedimo šećer kako bi se osušio – inače će mješavina biti ljepljiva. Nakon 2 sata istresemo šećer i sve ostale sastojke u mlinac i miješamo. Čuvamo u hermetički zatvorenoj staklenoj posudi do 30 dana.

Mješavina za utrljavanje od đumbira i kardamoma



Upotreba: svinjetina, divljač, janjetina, patka, perad

Količina: 60 ml

Sastojci:
  • 1 žlica mljevenog kardamoma
  • 1 žlica mljevenog đumbira
  • 1 žlica mljevenog pimenta
  • 1 žlica krupne soli
  • 1 žlica grubo mljevenog crnog papra

Sve sastojke pomiješamo i čuvamo u staklenoj hermetički zatvorenoj posudi do 30 dana.

Za’atar mješavina za utrljavanje



Upotreba: piletina, puretina, školjke, riba

Količina: 60 ml

Sastojci:
  • 2 žlice prženih sjemenki sezama
  • 2 žlica suhih listića timijana
  • 2 žlice mljevenog sumaca
  • ½ žličice krupne soli

Sve sastojke ručno sameljemo u grubu smjesu i čuvamo u hermetički zatvorenoj staklenoj posudi do 30 dana.

Red River mješavina za utrljavanje



Upotreba: sve vrste mesa

Količina: 480 ml

Sastojci:
  • 240 ml chilia
  • 80 ml dimljene paprike
  • 3 žlice mljevenog origana
  • 3 žlice mljevenog korijandera
  • 3 žlice mljevene gorušice
  • 1 žlica mljevenog kumina
  • 1 žlica krupne soli
  • 1 žlica mljevenog crnog papra

Sve sastojke pomiješamo i čuvamo u staklenoj hermetički zatvorenoj posudi do 30 dana.










Dodano!

U košaricu