- Ukupno:3 sata 15 minuta + mariniranje
- Vrijeme priprave:15 minuta + mariniranje
- Vrijeme pečenja:3 sata
- Način pečenja: izravno, pećnica, visoka temperatura
SASTOJCI
- 6 osoba
- 1kg rebrica
- prstohvat crnog papra i soli
- 1/2 žlice mljevenog čilijaa
- UMAK:
- 2 žlice biljnog ulja
- 240ml sjeckanog luka
- 750ml vode
- 120ml koncentrata od rajčica
- 120ml bjelog octa
- 100g smeđeg šećera
- 40ml meda
- 1/2 žlice čilija u prahu
- 2 žlice worcester umaka
- 2 žličice soli
- 2 žličice viskija
- 2 žličice češnjaka u prahu
- prstohva paprike
- 1/2 žličice luk u prahu
- 1 žlica melase
- 1/4 žlice grubo mljevenog crnog papara
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva.
Rebra s obje strane pospite solju, paprom i čilijem.Stavite ih u foliju i u pećnicu na dva i pol sata.
Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i miješajte 5 minuta. Tijekom miješanja, dodati vodu, rajčicu, ocat, smeđi šećer, med i worcester umak, a zatim preostale sastojke te ostavite umak da proključa. Zatim smanjite temperaturu i omogućite umaku zgušnjavanje (30-60 minuta) a zatim uklonite sa vatre.
Rebra izvadite iz pećnice i pustite da odstoje 10 minuta u foliju. Nakon uklanjanja folije, rebra stavljamo na zagrijan roštilj (250 stupnjeva), na svakoj strani pečemo 3-4 minuta. Neposredno prije posluživanja prelijemo umakom.