Baby back ribs s viskijem

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:3 sata 15 minuta + mariniranje
  • Vrijeme priprave:15 minuta + mariniranje
  • Vrijeme pečenja:3 sata
  • Način pečenja: izravno, pećnica, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 6 osoba
  • 1kg rebrica
  • prstohvat crnog papra i soli
  • 1/2 žlice mljevenog čilijaa
  • UMAK:
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 240ml sjeckanog luka
  • 750ml vode
  • 120ml koncentrata od rajčica
  • 120ml bjelog octa
  • 100g smeđeg šećera
  • 40ml meda
  • 1/2 žlice čilija u prahu
  • 2 žlice worcester umaka
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice viskija
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • prstohva paprike
  • 1/2 žličice luk u prahu
  • 1 žlica melase
  • 1/4 žlice grubo mljevenog crnog papara

PRIPREMA

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva.

Rebra s obje strane pospite solju, paprom i čilijem.Stavite ih u foliju i u pećnicu na dva i pol sata.

Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i miješajte 5 minuta. Tijekom miješanja, dodati vodu, rajčicu, ocat, smeđi šećer, med i worcester umak, a zatim preostale sastojke te ostavite umak da proključa. Zatim smanjite temperaturu i omogućite umaku zgušnjavanje (30-60 minuta) a zatim uklonite sa vatre.

Rebra izvadite iz pećnice i pustite da odstoje 10 minuta u foliju. Nakon uklanjanja folije, rebra stavljamo na zagrijan roštilj (250 stupnjeva), na svakoj strani pečemo 3-4 minuta. Neposredno prije posluživanja prelijemo umakom.










Dodano!

U košaricu