Brancin u soli

Podijeli sa prijateljima


  • Skupaj:45 minuta
  • Vrijeme pripreme:10 minuta
  • Vrijeme pečenja:30 minuta
  • Način pečenja: direktno, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 1kg brancina, očišćenog, sa ljuskama
  • 1kg grube soli
  • 2 bjelanjaka
  • 2dl vode

PRIPREMA

U velikoj zdjeli izmješajte bjelanjke i vodu.

Postupno dodajte sol, umijesite rukom kako bi se dobila fina masa.ž

Na keramičku ploču napravite sloj od soli cca 1 cm, položite ribu te zatvorite s ostatkom soli debljine 1 cm, pazeći pritom da sol ne uđe u trbušnu šupljinu ribe.Važno je da se ribi NE otklone ljuskice sa kože jer će se one u procesu pečenja povezati sa solju i tako će se koža puno lakše odvojiti od mesa pečene ribe.

Ribu u celoti prekrijemo sa solju.

Roštilj pripremimo na direktan način pečenja na temperaturu od 200 ° C. Keramičku ploču staviti na roštilj i ribu sa zatvorenim poklopcem pecite 30 minuta.











Dodano!

U košaricu