- Skupaj:45 minuta
- Vrijeme pripreme:10 minuta
- Vrijeme pečenja:30 minuta
- Način pečenja: direktno, srednja temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 1kg brancina, očišćenog, sa ljuskama
- 1kg grube soli
- 2 bjelanjaka
- 2dl vode
PRIPREMA
U velikoj zdjeli izmješajte bjelanjke i vodu.
Postupno dodajte sol, umijesite rukom kako bi se dobila fina masa.ž
Na keramičku ploču napravite sloj od soli cca 1 cm, položite ribu te zatvorite s ostatkom soli debljine 1 cm, pazeći pritom da sol ne uđe u trbušnu šupljinu ribe.Važno je da se ribi NE otklone ljuskice sa kože jer će se one u procesu pečenja povezati sa solju i tako će se koža puno lakše odvojiti od mesa pečene ribe.
Ribu u celoti prekrijemo sa solju.
Roštilj pripremimo na direktan način pečenja na temperaturu od 200 ° C. Keramičku ploču staviti na roštilj i ribu sa zatvorenim poklopcem pecite 30 minuta.