- Ukupno:35minuta
- Vrijeme pripreme:15 minuta
- Vrijeme peke:20 minuta
- Način pečenja: direktno, visoka temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 1kg svježeg brancina
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice luka u prahu
- 1/2 žličice paprike
- prstohvat papra
- prstohvat morske soli
- 3 žlice maslaca
- 3 sjeckana režnja češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
PRIPREMA
Roštilj pripremimo za izravno pečenje na temperaturi od 250 ° C.
U manjoj posudi izmiješati češnjak u prahu, luk u prahu, papar u prahu, papar i sol. Brancinu uklonimo glavu i otvorimo na trbušnoj strani,tako da na leđima povezuje samo 0,5 cm mesa i kože. Zatim rastvorimo kao leptirova krila i s obje strane pokrijemo mješavinom začina.
U maloj tavi izmiješati maslac, nasjeckani češnjak i peršin na vatri dok se maslac ne otopi, a zatim stavite posudu na stranu.
Otvorenog brancina stavimo na rešetku s kožom prema dolje i pečemo 7 minuta. Kada se koža odlijepi od mesa, ribu premažemo pripremljenim maslacem, okrenemo, ponovo premažemo i pečemo još 7 min.
Prije posluživanja ribu pokapati ekstra djevičanskim maslinovim uljem.