Butterfly brancin na roštilju

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:35minuta
  • Vrijeme pripreme:15 minuta
  • Vrijeme peke:20 minuta
  • Način pečenja: direktno, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 1kg svježeg brancina
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice luka u prahu
  • 1/2 žličice paprike
  • prstohvat papra
  • prstohvat morske soli
  • 3 žlice maslaca
  • 3 sjeckana režnja češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

PRIPREMA

Roštilj pripremimo za izravno pečenje na temperaturi od 250 ° C.

U manjoj posudi izmiješati češnjak u prahu, luk u prahu, papar u prahu, papar i sol. Brancinu uklonimo glavu i otvorimo na trbušnoj strani,tako da na leđima povezuje samo 0,5 cm mesa i kože. Zatim rastvorimo kao leptirova krila i s obje strane pokrijemo mješavinom začina.

U maloj tavi izmiješati maslac, nasjeckani češnjak i peršin na vatri dok se maslac ne otopi, a zatim stavite posudu na stranu.

Otvorenog brancina stavimo na rešetku s kožom prema dolje i pečemo 7 minuta. Kada se koža odlijepi od mesa, ribu premažemo pripremljenim maslacem, okrenemo, ponovo premažemo i pečemo još 7 min.

Prije posluživanja ribu pokapati ekstra djevičanskim maslinovim uljem.











Dodano!

U košaricu