Flank steak u BBQ umaku

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:25 min in mariniranje
  • Vrijeme priprave:15 minura
  • Vrijeme mariniranja:8 sati
  • Vrijeme pečenja:10 minuta
  • Način pečenja:direktno, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 6 osoba
  • 60ml sojinog umaka
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice octa od bijelog vina
  • 1/2 žličice đumbira mljevenog
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 120ml biljnog ulja
  • 700g flank odreska

PRIPREMA

U multipraktiku izmješajte soja umak, med, ocat, đumbir, češnjak u prahu i biljno ulje.

Stavite odreske u nižu posudu i napikajte ih vilicom s obje strane . Prelijte marinadu preko odrezaka, a zatim ih okrenite te prelijte i drugu stranu. Pokrijte zdjelu s plastičnom folijom i marinirajte u hladnjaku najmanje 8 sati, po mogućnosti preko noći.

Pripremite roštilj za direktan način pečenja, na temperaturu od 300 ° C

Uklonite marinadu i stavite odreske na roštilj. Pečemo 5 minuta sa svake strane, do načina srednje pečeno.

Prije posluživanja ostaviti odreske da odstoje 5 min.











Dodano!

U košaricu