- Ukupno:25 min in mariniranje
- Vrijeme priprave:15 minura
- Vrijeme mariniranja:8 sati
- Vrijeme pečenja:10 minuta
- Način pečenja:direktno, visoka temperatura
SASTOJCI
- 6 osoba
- 60ml sojinog umaka
- 3 žlice meda
- 2 žlice octa od bijelog vina
- 1/2 žličice đumbira mljevenog
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 120ml biljnog ulja
- 700g flank odreska
PRIPREMA
U multipraktiku izmješajte soja umak, med, ocat, đumbir, češnjak u prahu i biljno ulje.
Stavite odreske u nižu posudu i napikajte ih vilicom s obje strane . Prelijte marinadu preko odrezaka, a zatim ih okrenite te prelijte i drugu stranu. Pokrijte zdjelu s plastičnom folijom i marinirajte u hladnjaku najmanje 8 sati, po mogućnosti preko noći.
Pripremite roštilj za direktan način pečenja, na temperaturu od 300 ° C
Uklonite marinadu i stavite odreske na roštilj. Pečemo 5 minuta sa svake strane, do načina srednje pečeno.
Prije posluživanja ostaviti odreske da odstoje 5 min.