Flatiron steak s umakom od crvenog vina

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:35 minuta i mariniranje
  • Vrijeme pripreme:15 min
  • Vrijeme pečenja:20 min
  • Način pečenja:direktan, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 6 osoba
  • 2 flatiron goveđa odreska (250g)
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • grubo mljevena sol
  • grubo mljeveni papar
  • 6 žlica maslaca
  • 1 nasjeckani luk
  • 2 sjeckana režnja češnjaka
  • 1 žličica origana mljevenog
  • 1/2dcl pirea od rajčice
  • 6dcl suhog crnog vina

PRIPREMA

Roštilj pripremljen za direktan način pečenja, zagrijan na 250 ° C

Odreske začinite solju, paprom i premažite kistom sa 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Pecite ih direktno oko 6 minuta sa svake strane, kako bi se postigla razina srednje pečen.

Kada su pečeni, staviti ih na drvenu ploču i pokriti aluminijskom folijom.

U međuvremenu u velikoj zdjeli rastopite 2 žlice maslaca,na kojem popržite luk oko 5 minuta, dok ne zastakli. Dodajte sol, origano i češnjak i pržite još 30 sekundi. Umiješajte rajčice i miješajte 2 minute. Sipati crno vino i kuhati da se reducira na pola. Procijedite umak, od čvrstih čestica sa žlicom iscijediti što više tekućine . Zatim dodajte 4 žlice maslaca i kuhajte par minuta na niskoj temperaturi dok se maslac ne otopi. Za okus dodajte sol i papar po želji.

Odreske izrezati na palac debele kriške te ih podijeliti na 6 tanjura. Preko njih posuti maslinovo ulje i preliti umakom.











Dodano!

U košaricu