- Ukupno:35 minuta i mariniranje
- Vrijeme pripreme:15 min
- Vrijeme pečenja:20 min
- Način pečenja:direktan, visoka temperatura
SASTOJCI
- 6 osoba
- 2 flatiron goveđa odreska (250g)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- grubo mljevena sol
- grubo mljeveni papar
- 6 žlica maslaca
- 1 nasjeckani luk
- 2 sjeckana režnja češnjaka
- 1 žličica origana mljevenog
- 1/2dcl pirea od rajčice
- 6dcl suhog crnog vina
PRIPREMA
Roštilj pripremljen za direktan način pečenja, zagrijan na 250 ° C
Odreske začinite solju, paprom i premažite kistom sa 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Pecite ih direktno oko 6 minuta sa svake strane, kako bi se postigla razina srednje pečen.
Kada su pečeni, staviti ih na drvenu ploču i pokriti aluminijskom folijom.
U međuvremenu u velikoj zdjeli rastopite 2 žlice maslaca,na kojem popržite luk oko 5 minuta, dok ne zastakli. Dodajte sol, origano i češnjak i pržite još 30 sekundi. Umiješajte rajčice i miješajte 2 minute. Sipati crno vino i kuhati da se reducira na pola. Procijedite umak, od čvrstih čestica sa žlicom iscijediti što više tekućine . Zatim dodajte 4 žlice maslaca i kuhajte par minuta na niskoj temperaturi dok se maslac ne otopi. Za okus dodajte sol i papar po želji.
Odreske izrezati na palac debele kriške te ih podijeliti na 6 tanjura. Preko njih posuti maslinovo ulje i preliti umakom.