Kako pravilno koristimo kamen za pizzu na roštilju?

Podijeli sa prijateljima


Svi volimo dobro pripremljenu pizzu obloženu hrskavom korom, pogotovo ako je možemo jednostavno pripremiti sami. Roštilj je uz korištenje kamena od šamotne gline idealan alat za brzu pripremu slasne pizze. Šamotna glina upija vlagu iz tijesta, dok visoka temperatura roštilja brzo zapeče dodatke na pizzi. Rezultat je sočna pizza sa hrskavom korom-točno onakva kakva mora biti.

Trebamo:

  1. kamen za pizzu od šamotne gline
  2. papir za pečenje

Upotreba:

  1. pizza
  2. kruh
  3. ostala jela od tijesta

Način upotrebe

  1. Kamen postavimo na roštilj i najmanje 15 min zagrijavamo ga na visokoj temperaturi.
  2. Pripremamo pizze sa raznim nadjevima i debljinom tijesta (cca 1 cm) ili duge pekarske pripravke.
  3. Pizzu položimo na papir za pečenje i zajedno stavimo na ugrijani kamen na roštilju.
  4. Kroz približno 5 min spustimo poklopac.
  5. Pizza je pečena, kada donja strana tijesta poprimi zlatno-žutu boju i kada se sir na pizzi rastopi.












Dodano!

U košaricu