Kevinov umak

Podijeli sa prijateljima


Upotreba: svinjetina

Količina: 240 ml

Sastojci:
  • 400 ml ketchupa
  • ½ nasjeckanog luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 žlica ulja
  • 60 ml jabučnog octa
  • 3 žlice melase
  • 60 ml temnog piva
  • 1 žlica sojinog umaka
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • ½ žličice mljevenog chilia chipotle
  • ½ žličice mljevenog crnog papra
  • ½ žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • ½ žličice kumina
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice paste inćuna
  • ¼ žličice celera u prahu
  • ¼ žličice kajenskog papra

U manju posude stavimo ulje i zagrijemo na nižoj temperaturi. Dodamo luk i pržimo ga dok se ne karamelizira, približno 15 minuta.

Dodamo češnjak i kuhamo još 1 minutu. Zatim umiješamo sve ostale sastojke i kuhamo dodatnih 15 minuta. Ukoliko želimo glatku, ujednačenu teksturu umaka, možemo ga miksati štapnim mikserom.










Dodano!

U košaricu