Kevinov umak
Nejc PEŠEC Podijeli sa prijateljima Upotreba: svinjetina
Količina: 240 ml
Sastojci: - 400 ml ketchupa
- ½ nasjeckanog luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 žlica ulja
- 60 ml jabučnog octa
- 3 žlice melase
- 60 ml temnog piva
- 1 žlica sojinog umaka
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- ½ žličice mljevenog chilia chipotle
- ½ žličice mljevenog crnog papra
- ½ žličice mljevenog muškatnog oraščića
- ½ žličice kumina
- ½ žličice soli
- ½ žličice paste inćuna
- ¼ žličice celera u prahu
- ¼ žličice kajenskog papra
U manju posude stavimo ulje i zagrijemo na nižoj temperaturi. Dodamo luk i pržimo ga dok se ne karamelizira, približno 15 minuta.
Dodamo češnjak i kuhamo još 1 minutu. Zatim umiješamo sve ostale sastojke i kuhamo dodatnih 15 minuta. Ukoliko želimo glatku, ujednačenu teksturu umaka, možemo ga miksati štapnim mikserom.
Preporučujemo:
89,00 kn
999,00 kn
729,00 kn
2.469,00 kn
12.059,00 kn
4.359,00 kn
4.039,00 kn