GARANCIJA NAJNIŽE CIJENE. → Najbolji umaci na svijetu
Nejc PEŠEC Podijeli sa prijateljima Izvrsna salsa, guacamole, harissa, soja ili pravi talijanski pesto? Svi ovi umaci su toliko dobri da su postali svjetski poznati. Pripremite jedan od njih i poslužite na slijedećem pikniku.
Salsa od svježih rajčica
Upotreba: svježa salsa obavezna je na pikniku. Odgovara uz pečeno meso, dolična je s tortiljama.
Količina: 500 ml
Sastojci: - 2 velike nasjeckane zrele rajčice bez koštica
- 1 nasjeckani manji luk
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 3 žlice nasjeckanog svježeg korijandera (možemo ga zamijeniti peršinom)
- 1 nasjeckana chili papričica bez sjemenki
- 1 ½ žlica maslinovog ulja
- sok od pola limete
- sol, papar, tabasco prema ukusu
Sve sastojke pomiješamo u manjoj posudi, pokrijemo i ostavimo u hladnjaku 15 minuta prije posluživanja.
Preporučujemo:
156,90 €
100,00 €
349,90 €
1.599,00 €
599,00 €
519,90 €
Guacamole
Upotreba: prijatno pikantna, svježa i lijepo kremasta najbolje odgovara uz tortilje ili ražnjiće
Količina: 500 ml
Sastojci: - 2 velika očišćena avokada
- sok jedne limete
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- ½ žličice kumina
- 2 žličice chilia (po želji)
- 2 nasjeckana luka (kozjak)
- 4 žlice nasjeckanog korijandera
- 2 žlice kiselog vrhnja
- ¾ žličice soli
- ¼ žličice svježe mljevenog papra
U manjoj tavi prepržimo kumin da razvije aromu ( cca 5 min). U zdjelici pomoću vilice usitnimo avokado, dok ne dobijemo pire. Dodamo sve ostale sastojke te umak odložimo u hladnjak 1 sat. Ukoliko u umak stavimo košticu avokada, umak će dulje zadržati svježinu.
Crvena afrička harissa
Upotreba: Harissa je ketchup sjeverne Afrike i koristi se svugdje u svijetu. Tajna odlične harisse su na roštilju pečene crvene paprike. Ostatke Harissa umaka čuvamo u hladnjaku - stavimo u staklenu posudu, prelijemo maslinovim uljem i zatvorimo.
Količina: 720 ml
Sastojci: - 3 velike crvene paprike
- 2 ½ žlice bijelog octa
- 4 usitnjena češnja češnjaka
- 2 omekšane i nasjeckane chili papričice bez koštica
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1 žličica soli
- ¼ žličice svježe mljevenog crnog papra
- 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Paprike pečemo na roštilju na direktnoj vatri dok ne pocrne. Odstranimo peteljku, sjeme i kožu te ih nasjeckamo. Sve sastojke osim ulja stavimo u blender i tijekom miješanja postepeno dodajemo ulje. Posolimo i poparimo po okusu.
Zelena afrička harissa
Upotreba: zelena verzija harisse odlično odgovara piletini sa roštilja, ribi ili janjetini.
Količina: 120 ml
Sastojci: - 240 ml korijandera
- 240 ml špinata
- 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 1 nasjeckani chili bez sjemenki
- ¼ žličice mljevenog korijandera
- ¼ žličice mljevenog kumina
- sol
Sve sastojke osim soli stavimo u blender i miješamo, dok ne dobijemo glatku smjesu. Po želji posolimo. Stavimo u staklenu posudu i hermetički zatvorimo. Umak možemo koristiti do 7 dana.
Pesto sa korijanderom
Upotreba : piletina, teletina, puretina, školjke, salate, povrće
Količina: 70 ml
Sastojci: - 4 badema
- 240 ml nasjeckanog lista korijandera
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- krupna sol
- mljeveni crni papar
Bademe i korijander sitno nasjeckati, pomiješati sa uljem, posoliti i popapriti. Čuvati u hladnjaku, u hermetički zatvorenoj posudi do dva dana.
Tečaj €/kn: 7,53450