Pečenje cijelog pileta na roštilju uz pomoć posude za pečenje pileta

Podijeli sa prijateljima


Odlično ispečeno pile hrskave korice i sočno iznutra uvijek je hit na pikniku i ponos svakog Kralja žara. Priprema cijelog pileta je manje komplicirana nego što možete očekivati - potrebna je odgovarajuća oprema - posuda za pečenje pileta. Koristimo je za pečenje pileta, krumpira i povrća, ali je odličan dodatak i za pečenje kestena.

Način upotrebe:
  1. Pile dobro začinimo po vlastitom ukusu
  2. U aluminijsku čašicu na posudi ulijemo aromatičnu tekućinu koja tijekom pečenja vlaži unutrašnjost pileta (pivo, vino, sok od naranče...)
  3. Pile stavimo na posudu, tako da lijepo "sjedne"
  4. Roštilj zagrijemo na temperaturu za pečenje
  5. U posudu dodamo priloge ( krumpir na početku pečenja, povrće na polovici pečenja) i sve zajedno stavimo na rešetku roštilja












Dodano!

U košaricu