Pečenje na keramičkim pločama i pločama od lijevanog željeza

Podijeli sa prijateljima


Pečenje morskih plodova, povrća i drugih manjih komada jela s roštilja može biti vrlo teško. Pretpostavimo, pečemo lignje na rešetki roštilja. One će se tijekom pečenja smanjiti te je prava umjetnost okretati ih, a da ne skliznu između rešetki na užareni ugljen. Miris spaljene lignje naškoditi će ugledu Kralja žara. Rješenje su ploče, koje postavimo na roštilj. Na njih položimo manje komade , koje je jednostavno okretati tijekom pečenja. Tako pečena jela možemo i servirati na istoj ploči. Njena je prednost i kod čišćenja - keramičku ploču lakše je i jednostavnije očistiti nego rešetke roštilja.

Pečenje na keramičkim pločama ili pločama od lijevanog željeza, pogodno je za pripremanje lignji, škampa, školjki, nasjeckanog povrća i manjih komada mesa (npr. ćevapčići).

Način upotrebe

  1. Ploču postavimo na rešetke roštilja te ostavimo da se zagrije cca 10 min.
  2. Na ploču položimo hranu.
  3. Tijekom pečenja pomoću lopatice okrećemo hranu (poput povrća, manjih komada mesa) ili uz pomoć hvataljki okrenemo meso (lignje, ćevapčići...).











Dodano!

U košaricu