GARANCIJA NAJNIŽE CIJENE. → Pravilna upotreba woka na roštilju
Nejc PEŠEC Podijeli sa prijateljima Volite azijsku kuhinju? Sada je lako možete pripremiti na roštilju, uz pomoć woka za roštilj.
Potrebno:
- roštilj sa pomičnom sredinom rešetke,
- wok od lijevanog željeza, namijenjen za roštilj,
- drvene lopatice za miješanje.
Korištenje:
- jela iz woka,
- rižota,
- gulaš i druga jela sa žlicom.
Način upotrebe
- Pripremimo sve sastojke - narežemo ih na trakice ili komade iste veličine, kako bi bili sigurni da će se ravnomjerno ispeći.
- Wok zagrijemo na najvišu temperaturu. Kod roštilja na ugljen trebamo puni starter set briketa, te ih zagrijavamo dok se ne zažare. Rasporedimo ih po dnu roštilja neposredno ispod woka. Kod plinskih roštilja plamenike postavimo na najjače a wok postavimo na otvor u sredini, a roštilj poklopimo na 10 minuta. Wok je spreman kada kap vode odmah ishlapi.
- Na ugrijani wok dodamo sastojke, pustimo ih 30 sekundi, te nakon toga miješamo pomoću drvene lopatice dok sve nije jednakomjerno pečeno.
Tečaj €/kn: 7,53450