Ražnjići s pilećom kobasicom i domaćim pestom od kus kusa

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:30 minuta
  • Vrijeme pripreme:15 minuta
  • Vrijeme pečenja:15 minuta
  • Način pečenja:direktni, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 200g kuhanog kus kusa
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 400g pilećih kobasica
  • 1 pilećih kobasica
  • 200g cherry rajčice
  • 3 maslinovog ulja
  • sol i papar po želji
  • 30g svježeg peršina
  • 30g svježeg korijandera
  • 4 glavice luka šalote
  • 1 žlica vinskog octa

PRIPREMA

Ako koristimo drvene ražnjiće, barem 15 minuta ih namočimo u vodi. Roštilj pripremimo za direktan način pečenja i zagrijemo do temperature od 180°C.

Kobasice narežemo na komadiće. U zdjeli pomiješamo komadiće kobasica, luk, papriku i cherry rajčice te ih začinimo žlicom ulja, soli i paprom. Sastojke nabodemo na ražnjiće u redoslijedu paprika, kobasica, rajčica, luk.

Ražnjiće stavimo na roštilj i pečemo ih 6-7 minuta, dok povrće ne omekša i kobasice dobiju lagano smeđu koricu. Tijekom pečenja ih jednom okrenemo.










Dodano!

U košaricu