- Ukupno:30 minuta
- Vrijeme pripreme:15 minuta
- Vrijeme pečenja:15 minuta
- Način pečenja:direktni, srednja temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 200g kuhanog kus kusa
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 400g pilećih kobasica
- 1 pilećih kobasica
- 200g cherry rajčice
- 3 maslinovog ulja
- sol i papar po želji
- 30g svježeg peršina
- 30g svježeg korijandera
- 4 glavice luka šalote
- 1 žlica vinskog octa
PRIPREMA
Ako koristimo drvene ražnjiće, barem 15 minuta ih namočimo u vodi. Roštilj pripremimo za direktan način pečenja i zagrijemo do temperature od 180°C.
Kobasice narežemo na komadiće. U zdjeli pomiješamo komadiće kobasica, luk, papriku i cherry rajčice te ih začinimo žlicom ulja, soli i paprom. Sastojke nabodemo na ražnjiće u redoslijedu paprika, kobasica, rajčica, luk.
Ražnjiće stavimo na roštilj i pečemo ih 6-7 minuta, dok povrće ne omekša i kobasice dobiju lagano smeđu koricu. Tijekom pečenja ih jednom okrenemo.