GARANCIJA CIJENE. →

Roštiljanje u "budžetu"!

Podijeli sa prijateljima


U slučaju da imate goste cijeli vikend ili pripremate zabavu za 20-tak prijatelja, predložiti ćemo vam par savjeta kako to izvesti, a da vas ne košta malo bogatstvo!

Pozovite ekipu na doručak ili užinu
Nema razloga da svako roštiljanje započne poslije 17 sati. Mlađi ljudi zapravo vole popodnevne sate utrošiti na opuštanje i igru. Doručak na roštilju neće biti financijski zahtjevan, a može biti ukusan i zanimljiv. Jaja možete ispeći na više načina-na "oko", kajganu, umiješati u palačinke koje također možete ispeći na svom roštilju. Slaninu i kruh s maslacem prepecite kao dodatak, nemojte zaboraviti kobasice, razno povrće. Bočice skupog alkohola neće biti potrebne, savršena zamjena će biti sangrija sa voćem koje popržite na rešetki roštilja.Organizirajte PIZZA PARTY
Pizza ispečena na roštilju najsličnija je onoj ispečenoj u krušnoj peći, savršen način da okupimo društvo. Druženje će biti još zabavnije ako pripremu prepustite gostima, vi samo pripremite tijesto i sastojke (pelati i mozzarela, npr.) Uz te sastojke po volji možete dodati razne salame, slaninu, masline, rajčice, luk i ostalo povrće, mogućnosti su razne, a tako svaki gost može napraviti pizzu po svom "guštu"! Tijesto možete zamijesiti sami ili kupiti u trgovini ili u svojoj omiljenoj pizzeriji, kako vam je najjednostavnije. Pizza je najbolja kada se peče na kamenu za pizzu, na visokoj temperaturi. Uz pizzu servirajte veliku zdjelu salate i dovoljnu količinu piva. Nakon toga će vaši gosti otići zadovoljni i veseli.Pripremite tamnije meso
Pileći bataci i zabataci su odličan izbor delikatesa. Ne samo da imaju jači i bogatiji okus od prsa, teže će se pokvariti u hladnjaku, a kod pečenja na roštilju nećete ih uspjeti isušiti kao bijelo meso.Poslužite predjelo
Prepecite kriške kruha i ponudite ih sa raznim povrćem, umacima i namazima. To će biti ukusno, zabavno i jednostavno jelo koje će zasititi goste na početku i kasnije neće biti potrebe za velikim količinama skupog mesa.Prihvatite ponudu "da donesem nešto?"
Dopustite gostima da donesu namirnice na party, tako ćete zajedno odabrati meni, svi će biti zadovoljni zbog sudjelovanja i druženja na taj način.

Uštedite gorivo
Ako nakon roštiljanja ostane veća količina zapaljenog ugljena ili briketa, zatvorite otvore za zrak na roštilju i poklopcu, tako ćete ugušiti vatru, a preostali ugljen i brikete zapaliti ponovo na drugom roštiljanju. Ukoliko pečete na plinskom roštilju, pazite da po završetku ugasite plamenike i zatvorite ventil na plinskoj boci.

Upoznajte svog mesara
Dobar mesar će vam znati ponuditi dobar komad mesa koji nije skup, a u nekim slučajevima je i bolji od onih skupljih i "razvikanijih" kao što su rib-eye ili prsna pečenka npr. Dogovorite se da vam sačuva bolje komade mesa, pa ako ga jednom pozovete na roštiljadu, vrlo vjerojatno ćete osigurati kvalitetu i dobru cijenu za naredne kupovine!
Tečaj €/kn: 7,53450Dodano!

U košaricu