GARANCIJA CIJENE. →

Weber

Podijeli sa prijateljima

Jednostavna ideja: od riječne plutače napraviti roštilj s poklopcem! Toga se dosjetio George Stephen i izumio roštilj s poklopcem, i sa njime izazvao revoluciju u roštilju: prvo u Americi, a zatim u cijelom svijetu.

Vrijeme prije pojave roštilja sa poklopcem može se opisati jednom riječi kao cigla era. Diljem Amerike, jela su pripremana u zidanim otvorenim roštiljima, koji su bili nepokretni, a u lošim vremenskim uvjetima beskorisni - jak plamen isušivao je hranu, a od čađe i drugih ostataka goriva okus hrane je bio promijenjen.

George Stephen, entuzijast u roštiljanju, dobroj hrani i otac jedanaestero djece, bio je izuzetno nezadovoljan takvim uvjetima za pečenje

Na jednom od svojih putovanja brodom dobio je jedinstvenu ideju. Riječnu bovu je po dužini prepolovio i na donjem dijelu instalirao tri noge i koristito ga kao kotao, a gornji dio bove koristio kao pokrov - tako je stvorio prvi prototip kotlastoga roštilja, čime su po prvi put u povijesti stvoreni uvjeti za kontrolu temperature kod pečenja. Tako je položen kamen temeljac za tvrtku Weber-Stephen Products Co. ...

George je slijedio dva osnovna cilja: njegovi roštilji moraju biti inovativni, ali izuzetno izdržljivi; postizanje visokih standarda kvalitete za korisnika kako bi se osiguralo dugogodišnje bezbrižno korištenje.

Današnju raznolikost roštilja ne možemo zamisliti bez Georgevega izuma. Zbog poklopca može se iskoristiti za topli zrak, koji se nalazi oko hrane, što posebno dođe do izražaja kod indirektne metode pečenja na roštilju.

KvalitetaMnogi roštilji na drveni ugljen su optički vrlo slični Weber roštilju, ali razlika u kvaliteti je očita. Vitalni dijelovi Weber roštilja, poput poklopca i kotla odnosno komore za pečenje, plamenici, sistem za paljenje i čišćenje, imaju iznimno dug vijek trajanja.

  • Čelik i emajl su idealno spojeni
  • Poklopac i kotao su izrađeni od posebne vrste čelika s niskim udjelom ugljika, i na kojima je pri temperaturi od 870 ° C zapečen zaštitni sloj emajla
  • Emajl omogućuje optimalni raspored topline i zaštitu od vremenskih utjecaja
  • Važniji spojevi konstrukcije roštilja prethodno su sastavljeni i zavareni
  • Prednosti: jednostavna montaža i bolja zaštita od korozije u usporedbi s vijčanim spojevima.

Kod Webera su svi dijelovi plinskih vodova sastavljeni u tvornici, na svakom roštilju, i ne napuštaju proizvodnju bez provjere paljenja, boje plina i nepropusnosti instalacije.

Sigurnost krajnjeg korisnika Weber-a je na prvom mjestu, zato se i kod kupnje materijala obavljaju opsežne i kontinuirane provjere kvalitete i relevantnosti.

Naši programi jamstva su vrlo sveobuhvatni, a sigurnost i kvaliteta i nakon dugo godina ostaje nepromijenjena.

Kvaliteta Weber uz jamstvo do 10 godinaKupnjom jednog od naših proizvoda, ne kupujete samo Premium kvalitetan proizvod, već dobivate i Premium jamstvo. Snažno smo uvjereni u kvalitetu naših proizvoda i dajemo vam jamstvo do 10 godina.

Tečaj €/kn: 7,53450Dodano!

U košaricu