Umak od kokosa i crvenog currya

Podijeli sa prijateljima


Uporaba: jagnjetina, teletina, puran, lupinarji, ribe, zelenjava, kruh

Količina: 500 ml

Sastojci:
  • 1 žlica ulja od repice
  • 2 žličice narezanog svježeg đumbira
  • 2 usitnjena češnja češnjaka
  • 340 ml kokosovog mlijeka
  • 75 g nasjeckanog luka
  • 2 žlice crvene paste od currya
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 2 žlice soka od limete
  • 2 žlice svježe sjeckanog korijandera
  • 2 žlice ribljeg umaka

Na srednje jakoj vatri u tavi zagrijemo ulje, dodamo luk i miješamo dok ne omekša (cca 4 minute), dodamo đumbir i češnjak, (miješamo 3 minute), dodamo kokosovo mlijeko, curry pastu, smeđi šećer, riblji umak i sok limete. Kada umak zavrije, smanjimo temperaturu i kuhamo još 5 minuta. Na kraju dodamo korijander. Umak ohladimo te upotrijebimo ili pospremimo u hladnjak ( najviše 2 dana).










Dodano!

U košaricu