Upotreba posude za dimljenje na plinskom roštilju

Podijeli sa prijateljima


Pravi entuzijasti, ljubitelji roštilja, smatraju da je meso pečeno na plinskom roštilju manje aromatično, jer plin pri izgorijevanju ne ispušta arome ili dim koji bi aromatizirao hranu. U tome ima istine, ali taj nedostatak plinskih roštilja elegantno možemo riješiti pomoću posude za dimljenje, napunjene sa "čipsom" od drveta raznih aroma. "Čips" jednostavno možemo napraviti i sami, ako imamo pravo drvo, ili možemo kupiti već pakirani raznih aroma.

Za dimljenje najbolje odgovara čvršće drvo, a treba izbjegavati meka, smolasta drva. Idealno je meso dimljeno drvetom voćaka, oraha, vina, egzotičnim vrstama drveta kao što je američki orah, hikori ili mesquito.

Način upotrebe

  1. Odabrani čips namačemo u vodi ili biljnom čaju najmanje pola sata
  2. Namočeno drvo staviti u posudu za dimljenje
  3. Posudu za dimljenje položimo na profile plamenika (ispod rešetke roštilja)











Dodano!

U košaricu